Ştiaţi că… Durerile de cap /migrenele trec cu Vitamina C?

 

Vitamina C, remediu pentru durerile de cap si migrene

 

Un aport adecvat de Vitamina C si vitamine din Complexul B este important pentru rezolvarea punctelor de declanșare a durerilor de cap și a durerilor de cap propriu zise. Complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, B12) trebuie luat impreuna [].

Eficienta Vitaminei C in tratarea durerilor de cap

 

Teste / Marturii

 

Teste realizate personale

3 Teste soldate cu succes efectuate pe 2 subiecti cu dureri de cap ocazionale, de tip 1, subiecti carora li s-a administrat doar 1 tableta de 1000mg Vitamina C (97% acid ascorbic, pulbere de macese si bioflavonoide din citrice).

Vitamina C 1000mg

 

Marturii utilizatori forumuri online

Am luat 7.5g Vitamina C pura organica in ultimele 3 saptamani, si n-am avut o migrena de atunci. Am de obicei migrene o data pe saptamana …[].. toate legate de inflamatie excesiva. Vitamina C calmeaza inflamatia in interval de minute dupa ce e luata; nu m-am simtit asa sanatos de multa vreme. Vreau sa afle cat mai multi oameni despre asta pentru ca stiu ca multi sufera de migrene, ca mine.   [Sursa]

Confirmari utilizatori: vitamina c remediu migrene

 

Nota: Administrarea de doze peste 400mg de Vitamina C nu sunt folosite de catre organism → luarea de doze ridicate precum 1000mg creste riscul formarii de pietre la rinichi la persoanele cu probleme de rinichi. Femeile care iau estrogen sau contraceptive orale pot avea nevoie de 500mg⁄zi.

Doza Vitamina C

 

Alte remedii pentru dureri de cap, migrene

 

Deficitul de vitamina D, Vitaminele din Complexul B, anumite minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier), sau deshidratarea organismului pot cauza dureri de cap / migrene.

Deficitul de vitamina D

Dintr-un studiu publicat in The Journal of Headache Pain reiese ca nivelurile scazute de Vitamina D in organism ar contribui la aparitia durerilor de cap.

Vitaminele din Complexul B

Un studiu a aratat ca 400mg Vitamina B2 luata zilnic poate reduce frecventa si durata migrenelor in cateva luni (Schoenen, Jacquy, si Lenaerts 1998).

Vitamina B2 anti-migrene

B6-B9-B12 –  vitamine care au dus la o reducere de 2x a migrenelor pe o perioada de 6 luni, in urma unui studiu. De asemenea, doze ridicate de B2 pot ajuta in prevenirea atacurile de migrene, potrivit unui studiu in European Journal Of Neurology. [Sursa]

Vitamine anti-migrene B2-B6-B9-B12

 

Clasificarea durerilor de cap

 

Aproximativ 90% din durerile de cap se incadreaza in 3 categorii:

  1. Dureri de cap date de creșterea tensiunii în mușchiul scalpului:  cauzate de incordarea nervoasa, probleme musculare sau probleme posturale asociate si sunt agravate de: stres, anxietate, depresie, oboseala, zgomot sau artrita, probleme de disc, sau boli osoase degenerative la nivelul gâtului sau coloanei vertebrale
  2. Migrenele:  cel mai probabil, o combinatie de factori in proportii diferite, (puncte de declanșare în mușchi, stimuli emotionali, substante precum serotonina si alti neurotransmitatori), factori care afecteaza vasele de sange si alte tesuturi in creier, ducand la inflamarea si umflarea acestora, rezultand migrenele. Pot declansa migrenele: alcoolul, fumatul sau expunerea la fum, schimbarile climatice, alergiile, schimbarile de altitudine, modificarile hormonale etc
  3. Dureri de cap de tip cluster: aceleasi cauze ca in cazul migrenelor (alcool, fumat, droguri – declansatori cunoscuti); de asemenea, privarea de oxigen a celulelor musculare pot cauza aceste dureri.

Surse:
1.Valerie DeLaune, Trigger Point Therapy for Headaches & Migraines
2.B Vitamins Offer Migraine Relief
3.Are Your Constant Headaches Due to Low Vitamin D?
4.High dose Vitamin C for preventing Migraines!