Glanda Timus, centrul tineretii si al imunitatii: crestere, stimulare

 

Timus Imunitate

 
Glanda Timus, Sistem Imunitar

Se face referire la Timus ca reprezentand centrul tineretii si al imunitatii.

Odata cu inaintarea in varsta,  vine un răspuns din ce în ce mai puțin eficace de celule T de la aceasta glanda. Daca la pubertate cantareste aproximativ 40g, ajunge la aproximativ 5g in jurul varstei de 70 ani.

Capacitatea de productie a glandei este direct proportionala cu marimea ei: cu cat se micoreaza cu atat mai putin produce, diminuandu-se capacitatea ei de a livra un raspuns imun puternic.

Exista studii care atesta faptul ca glanda poate fi recrescuta consumand colostru. Glanda poate fi stimulata prin batai usoare in capul pieptului.
 

Rolul Timusului in Organism

 

Principala componenta fundamentala a Sistemului Imunitar este localizata la nivelul Maduvei Osoase unde se formeaza globulele albe ale sangelui, care odata eliberate in sange, o parte din ele migreaza la Timus unde sunt definitivate ⁄maturizate, purtand numele de limfocite-T, apoi patrund din nou in sange indreptandu-se spre organelor limfoide secundare: splina, ganglioni limfatici, formatiuni limfoide asociate sistemului digestiv, respirator si aparatului urogenital, unde are loc emiterea raspunsului Imun.

Reprezentare Schematica:

Maduva Osoasa → Globule albe → Sange → Timus → Limfocite-T → Sange → Splina, Ganglioni limfatici,..

 

Functiile Timusului

 

Regulator al sistemului imunitar prin dezvoltarea de celule specifice sistemului imunitar, producerea de hormoni care influenteaza sistemul endocrin (glanda pituitara si glandele adrenale), rinichii, splina, sistemul reproductiv si sistemul nervos central.

In Timus :

  • se maturizeaza timocitele rezultand limfocite-T cu rol central în imunitatea celulara: controlul infectiilor in organsim (determina moartea celulelor infectate cu bacterii, virusi, paraziti)
  • se previn bolile autoimune prin eliminarea limfocitelor-T autoreactive cu ajutorul celulelor dendritice
  • se produc hormoni cu diverse functii : eg timozinul crește răspunsul imun si stimuleaza anumiti hormoni produsi de glanda pituitara precum: hormonul de crestere, hormonul luteinizant, prolactina, gonadotrofina, hormonul adrenocorticotrop; factorul umoral timic creste raspunsul imun la virusi, in special

 

Stimularea Timusului

 

Apare in:

  • Tehnica de Eliberare Emotionala (EFT) fondata de Gary Craig: video
  • Filmul „The Wolf of Wall Street” (2013), executata de actorul Matthew McConaughey: video
  • Bataile cu pumnii in piept ale lui Tarzan: video, video

 

Tehnica de Stimulare a Timusului

 

Stimularea Limfocitelor-T

 

Crestere Eficienta Limfocite-T: Conform studiilor publicate in Terapia Gerson, Limfocitele-T devin extrem de agresive pe o perioada indelungata DACA se restrictioneaza proteina de origine animala – studiu efectuat pe porcusori de Guineea.

conceput un experiment pe procusori de Guineea, hranind un grup cu hrana de laborator, fara proteine de origine animala, in vreme ce al doilea grup a primit hrana variata obisnuita. Doctorul Good s-a asteptat sa fie martorul prabusirii sistemului imunitar al animalelor cu dieta fara proteine, dar s-a intamplat exact opusul. Limfocitele T ale porcusorilor de Guineea au devenit extraordinar de active si au ramas agresive un timp indelungat. Doctroul Good si-a dat seama ca le-a stimulat imunitatea, prin restrictionarea proteinelor de origine animala, prin aceasta, confirmand corectitudinea intuitiei identice a protocolului Gerson.

 

Surse:

1. Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului şi a altor afecţiuni cronice, Charlotte Gerson şi Beata Bishop
2.Timus
3.Thymus
4.The EFT Basic Recipe by Founder Gary Craig
5.The Wolf of Wall Street hum – humming the money chant song in the restaurant scene

 

 

Summary
Glanda Timus, centrul tineretii si al imunitatii: crestere, stimulare
Article Name
Glanda Timus, centrul tineretii si al imunitatii: crestere, stimulare
Description
Glanda Timus: centrul tineretii si al imunitatii. Rol, functii, stimulare Timus video. Crestere Timus. Stimularea Limfocite-T. Eficienta Limfocite-T.
Author
Publisher Name
nu-stiu.ro Sanatate. Nutritie. Detoxifiere
Publisher Logo