Detoxifierea ficatului

 

Ficatul toxic si cancerul

 

Ficat

Ficatul, principalul organ de detoxifiere al organismului, trebuie detoxificat la rândul său.

Intreaga cantitate de sânge din organism trece prin ficat odată la 3 minute, toxinele din sânge descărcându-se în ficat care în timp se supra-încarcă, detoxifierea acestuia fiind necesară.

Terapia Gerson constată faptul că pacienţii cu afecţiuni cronice au ficatul slăbit iar cei bolnavi de cancer au ficatul de-a dreptul toxic. Dacă ficatul vă funcţionează bine, este foarte probabil să aveţi o stare optimă a sănătăţii, afirmă Dr. Lam.

Detoxifierea ficatului

 

Detoxifierea ficatului

 

Avertisment: odată ce ficatul eliberează toxinele, până la a fi evacuate din organism, acestea trebuie să străbată circa:

 • 7.5-8.2 metri de intestin subtire şi
 • 1.2-1.5 metri de colon

In tot acest timp, reabsorbţia toxinelor este probabilă şi reprezintă cel mai de temut aspect al detoxificării: re-toxificarea.

Notă1: detoxifierea ficatului nu este suficientă, el trebuie şi refăcut: cca. 6 luni → 2 ani (funcţie de starea ficatului). Conform învăţămintelor lui Hippocrates, “părintele medicinii moderne”, conform Terapiei Gerson:

Dacă aveţi probleme cu ficatul, consumaţi ficat (bio – preferabil vită, sau pastile de ficat de vită) pentru refacerea acestuia. Se recomandă suplimente de Coenzima Q10.

If a person has a weak liver, give liver. For weak kidneys, give kidney.

 

Detoxifierea rinichilor in prealabil

Notă2: Detoxifierea ficatului pune presiune pe rinichi. O detoxifiere a rinichilor, înaintea detoxifierii ficatului o recomandă Andreas Moritz: „curăţarea rinichilor face sigur ca anumite toxine, care ies din ficat în timpul curăţării acestuia, să nu fie o povară pentru aceste organe vitale de eliminare”.

In funcţie de situaţie: critică sau nu, detoxifiere ficatului poate fi: rapidă sau lentă/treptată.

 

Detoxifierea rapidă a ficatului

Aceasta se poate face:

 • prin administrarea clismelor cu cafea din Terapia Gerson
 • prin evacuări ale ficatului şi bilei, utilizând sare amară (sulfat de magneziu), specifice procedurii lui Andreas Moritz

 

Clismele cu cafea din Terapia Gerson

Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului şi a altor afecţiuni cronice, Charlotte Gerson şi Beata Bishop

Clismele reprezintă o procedură medicală extrem de veche. Hippocrates, “părintele medicinii moderne” prescria clisme cu apă pentru mai multe afecţiuni, în urmă cu aproximativ 2500 de ani.
Detoxificarea rapidă a ficatului prin clismele cu cafea din Terapia Gerson, care dilată canalele biliare, prin aceasta permiţând ficatului să descarce acumulările toxice:

Detoxifierea ficatului prin clisme cu cafea

[Sursa]
Eficienţă: crescută: efectele clismelor cu cafea în detoxifierea ficatului sunt remarcabile → evacuarea rapidă a toxinelor din ficat

Re-toxifiere: “o cantitate mică din toxinele descărcate este reabsorbită în organism şi poate să-i provoace un disconfort pacientului, mai ales în faza de început a terapiei, când detoxifierea abia a debutat.” In plus, Terapia Gerson adaugă tratamentul cu ulei de ricin tocmai din acest motiv.

Pericole:

 • îndepărtează o parte din minerale → trebuie practicate doar dacă consumaţi sucuri bogate în minerale: ca reper, 3-4 sucuri la 1 clismă, altfel → dezechilibru electrolitic
 • stare de slăbiciune temporară
 • procesul poate fi violent, mai ales la început, dacă cantitatea de toxine descărcată din ficat este mare → se recomandă efectuarea clismelor sub supraveghere medicală
  Recomand Cartea Terapia Gerson care trebuie citită cu atenţie şi respectate toate condiţiile. Rezultatele sunt uimitoare. Aici găsiţi limitele procedurii.

 

Evacuări ale ficatului şi bilei, utilizând sare amară

 

Scapă de pietre la ficat şi fiere: un puternic instrument pentru redobândirea sănătăţii şi a stării de bine, Andreas Moritz

O dată la 3-4 săptămâni, se efectuează aşa zisa procedură de evacuare a pietrelor din ficat şi fiară, utilizând sare amară pentru dilatarea canalelor biliare şi ulei de măsline cu suc de grapefruit, dupa ce în prealabil a avut loc o pregătire a organismului pentru a încuraja eliminarea acestor calculi biliari.

Sare amară - sulfat de magneziu

2 aspecte de reţinut: 1/ aceste pietre de obicei sunt încărcate cu viruşi, bacterii, toxine; 2/ blochează canalele biliare, împiedicând reziduurile accumulate aici să părăsească ficatul prin fluxul biliar.

Notă: cei ce încep curăţarea ficatului nu e bine să se oprească până când ficatul nu este complet curăţat, până când nu mai ies pietre în timpul a două curăţări consecutive. “Lăsarea ficatului pe jumătate curăţat poate provoca disconfort mai mare decât dacă nu îl cureţi deloc” – avertizează autorul.

Eficienţă: foarte ridicată: dacă condiţiile sunt respectate, se pot elimina sute de calculi biliari odată

Re-toxifiere: “este posibil ca, în drumul lor spre ieşire, unii calculii biliari să fie prinşi în colon. Aceştia pot fi îndepărtaţi rapid prin irigarea colonului.”

Pericole:

 • îndepartează o parte din minerale, dar fiind practicată rar, (1 dată la 3-4 săptămâni) nu pune probleme la nivel de echilibru electrolitic decât dacă acesta este deja afectat sau persoana foarte ⁄ slăbită;
 • posibil stare de slăbiciune temporară
 • procesul poate fi violent, mai ales la primele evacuări, dacă cantitatea de calculi descarcată este foarte mare sau ficatul foarte afectat → se recomandă sub supraveghere medicală, deşi multe persoane o practică liber, în confortul propriului camin – forum pe aceasta temă, unde găsiţi sute de păreri/mărturii
 • calculii biliari să fie prinşi în colon → retoxifiere
 • pancreatită

Procedure este detaliată în cartea lui Andreas Moritz.

Si alţi doctori recomandă curăţări ale ficatului, e.g. Dr. Lam foloseşte: ulei de masline, suc de lămâie, suc de mere, săruri Epsom şi recomandă procedura ceva mai des: 1 dată ⁄săptămână.

Evacuari ale ficatului Dr Lam [Sursa]

Detoxifierea lenta a ficatului

 

Aceasta implică:

 • multă apă, multă fibră
 • o dietă corespunzătoare combinată cu o serie de plante care ajută/susţin detoxifierea hepatică

 

Detoxifierea prin consumul de fibre

Detoxifierea lentă, treptată a ficatului implică următorul mix: dietă corespunzătoare – hidratare corespunzătoare – plante care susţin/ajută la detoxifierea ficatului.

Axaţi-vă pe alimentele permise în Terapia Gerson, alimente bogate în fibră solubilă (mere, pere, morcovi, ovăz,.. care au puterea de a absorbi toxinele şi a le evacua din organism). Evitaţi alimentele prăjite în ulei, alimentele procesate, toxinele, zahărul, dulciurile, carnea roşie (puteţi consuma carne albă slabă (e.g. piept pui)), grăsimile. Hidrataţi corespunzător organismul. Consumaţi plante-legume care ajută/susţin detoxifierea ficatului: păpădie, sfeclă roşie, turmeric, pătrunjel, ceai de rostopască, armurariu.

“Dupa părerea lui Breuss, cel mai puternic dintre toate sucurile de legume este cel obţinut din sfeclă roşie, care curăţă sângele, blochează dezvoltarea tumorilor, detoxifică ficatul.”

“iar pe cale internă, ceaiul de Rostopască era leacul bolilor de ficat”

“rostopasca este un extraordinar stimulent al funcţiei hepatice”

Găsiţi aici Reţeta Fares pentru detoxifierea ficatului.

 

Notă: Sfătuim precauţie în detoxifiere. Procesul de eliminarea prea rapidă a toxinelor poate supraîncărca sistemul, ducând la înrăutăţirea stării de sănătate. Este important să găsiţi un medic experimentat care să nu vă arunce într-un program de detoxifiere fără o evaluare corespunzătoare a întregul organism în vederea stabilirii exacte a programului de detoxifiere pe baza problemelor depistate. Detoxifierea facută necorespunzător vă poate înrăutăţi starea de sănătate. Sfaturile oferite în acest articol au titlu informativ şi nu substituie sfatul medicului, nici nu înlocuiesc tratamentele şi medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Surse:
1. Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului şi a altor afecţiuni cronice, Charlotte Gerson şi Beata Bishop
2. Scapă de pietre la ficat şi fiere: un puternic instrument pentru redobândirea sănătăţii şi a stării de bine, Andreas Moritz
3. http://www.drlam.com
4. http://www.formula-as.ro

 

Summary
Detoxifierea ficatului
Article Name
Detoxifierea ficatului
Description
Cum se detoxifica ficatul ? Detoxifierea lenta sau rapida a ficatului: proces explicat, beneficii, eficienta, re-toxifiere, avertismente in procesul de detoxifiere a ficatului.
Author
Publisher Name
nu-stiu.ro Sanatate. Nutritie. Detoxifiere
Publisher Logo