Piele catifelată în 48 de zile

 

Ştiaţi că… La fiecare 48 de zile pielea corpului se înnoieşte cu celule din alimentaţia consumată în acea perioadă?

 

Folosind datele lui Weinstein (J Invest Dermatol 82: 623-628, 1984), timpul total de inlocuire a intregii epiderme a fost calculată la 47-48 zile în loc de 39 de zile.

 

Epiderma se inlocuieste la fiecare 48 de zile

laptisor matca

 

Efectiv, devenim ceea ce consumam.

Astfel, persoanele care doresc o piele sanatoasa, fina, catifelata, finete generata din interior si nu prin aplicarea unor produse cosmetice cu efect temporar, trebuie sa creasca aportul de apa in organism.

ZILNIC, timp de 47-48 zile, trebuie:

  • aport crescut de apa
  • aport crescut de fructe: contin > 80% apa
  • aport crescut de legume: contin > 80% apa

Pentru a mentine pielea fina, catifelata, trebuie mentinut aportul ridicat de apa (apa, fructe, legume).

Cu cat mai multa apa intra in organism, cu atat mai catifelata este pielea.

 

Cantitate apa ⁄ 100g : Fructe & Legume
Categorie Tip Cantitate apa ⁄100g (100%) UM
Fructe Banane 74.91 %
Portocale 85.97 %
Mango 83.46 %
Mar Granny Smith 85.46 %
Mar Gala 85.76 %
Mar Golden 85.81 %
Grapefruit 88.06 %
Afine 84.21 %
Cirese 82.25 %
Visine 86.13 %
Zmeura 85.75 %
Mure 88.15 %
Prune 87.23 %
Coacaza neagra 81.96 %
Coacaza rosie 83.95 %
Caise 86.35 %
Piersici 88.87 %
Nectarine 87.59 %
Lamai 88.98 %
Dude 87.68 %
Capsuni 90.95 %
Pepene galben 90.15 %
Pepene verde 91.45 %
Legume Morcov crud 88.29 %
Morcov fiert 90.17 %
Patrunjel frunze 87.71 %
Cartofi fierti 76.98 %
Sfecla rosie cruda 87.58 %
Sfecla rosie fiarta 87.06 %
Sfecla rosie frunze 91.02 %
Vinete fierte 89.67 %
Linte fiarta 69.64 %
Zucchini fiert 95.22 %
Usturoi 58.58 %
Rosii crude 94.52 %
Rosii fierte 94.34 %
Ardei rosu crud 92.21 %
Ardei rosu fiert 91.87 %
Ardei verde crud 93.89 %
Ardei verde fiert 91.87 %
Ardei galben crud 92.02 %
Ardei galben fiert 91.87 %
Ceapa verde 90.5 %
Ceapa galbena cruda 91.24 %
Ceapa galbena fiarta 87.86 %
Broccoli fiert 89.25 %
Praz crud 83.0 %
Praz fiert 90.8 %
Telina frunze crude 95.43 %
Telina radacina fiarta 94.11 %
Ridichi rosii crude 95.27 %
Spanac fiert 91.21 %
Spanac crud 91.4 %
Fasole galbena fiarta 63.08 %
Fasole verde fiarta 89.22 %
Mazare fiarta 88.91 %
Castraveti 95.23 %

 

Sursa:
Iizuka, Hajime (1994). „Epidermal turnover time”. Journal of Dermatological Science
Epidermis
USDA Food Composition Databases

Summary
La fiecare 48 de zile pielea corpului se înnoieşte cu celule din alimentaţia consumată în acea perioadă
Article Name
La fiecare 48 de zile pielea corpului se înnoieşte cu celule din alimentaţia consumată în acea perioadă
Description
Solutia reala, naturala, pentru a avea o piele sanatoasa, fina, catifelata: legatura dintre apa (consumuld e fructe si legume peste 80% apa) si piele. Piele catifelata in 48 de zile. Cantitate apa ⁄ 100g : Fructe & Legume
Author
Publisher Name
nu-stiu.ro Sanatate. Nutritie. Detoxifiere
Publisher Logo