Cauze deficit calciu
Deficitul de calciu se datorează unei alimentaţii necorespunzătoare şi probabil a unui organism problematic. Fie nu se mănâncă alimente bogate în calciu – top surse, fie nu se fixează calciul, fie e prea multă aciditate în organism şi sângele extrage calciu din oase pentru a-şi regla pH-ul, rezultând Osteoporoza.
Corectie deficit de calciu
Deficitul de calciu se corectează prin:
- adoptarea unei alimentaţii corecte şi repararea organismului dacă e cazul (cale lungă)
- suplimente de calciu – soluţiile naturiste fiind cele mai indicate (scurtătură)
Adoptarea unei alimentaţii corecte
Printr-o alimentaţie corectă se poate corecta deficitul de calciu şi restaura întreg organismul.
Foarte puţini ştiu însă ce înseamnă să ai o alimentaţie corectă, pentru ca sunt mulţi factori de care trebuie ţinut cont şi mult efort la mijloc, fără să intru în detalii, constituie subiectul altui articol.
Lăsând la o parte multiplele consecinţe pe care deficitul de calciu le are în organism, ştiaţi că ionii de calciu traversează membrana neuronală ? Numeroase articole pe internet explică legătura dintre deficitul de calciu şi pierderile de memorie, declinul cognitiv …etc.
In situaţia unei alimentaţii corecte şi a unui corp perfect funcţional, nu aveţi nevoie de scurtături, adică suplimente de calciu. Altfel, reţeta de mai jos, e lucru sigur în a introduce şi fixa calciu în organism.
Suplimente de calciu – soluţie naturistă
Reţeta o fac de caţiva ani deja, e uşor de facut şi e delicioasă.
Se amestecă într-un borcan de sticlă următoarele:
- cojile a 15-20 ouă: spălate, uscate şi făcute pulbere (ouă de la găini din crescătorii naturale)
- sucul a 15-20 lămâi
Acoperiţi borcanul cu un capac şi puneţi-l la răcoare şi intuneric, să nu fermenteze.
Timp de 10-12 zile, zilnic agitaţi bine borcanul, şi tot a 2-a zi, deschideţi şi amestecaţi compoziţia cu o lingură de lemn.

Dupa cele 10-12 zile se strecoară lichidul şi se amestecă cu:
- 1 kg miere
- 1 kg sâmburi nucă macinaţi
- 100-200ml ţuică/pălincă naturală
Se pune în borcan/e de sticlă în frigider şi în ziua următoare se poate consuma.
Dimineaţa, la micul dejun, 2 linguri peste ovăzul fiert. E un deliciu.


