Va prezint una dintre cele mai puternice salate cu rol antitumoral, salata extrem de gustoasa datorita uleiurilor folosite in asezonare.
Despre salata antitumorala
Salata antitumorala este recomandata tuturor celor ce pretuiesc sanatatea. Alimentele continute in aceasta salata au rol antitumoral, antioxidant, imunostimulator, se incadreaza in categorii precum alimente cu rol in detoxifiere generala, alimente beneficie pentru anumite organe, cu rol de detoxifiere a anumitor organe, alimente cu proprietati antitumorale.
Aceste alimente sunt cuprinse in Lista Alimentelor Recomandata de Terapia Gerson.
Salata este recomandata si indicata tuturor, dar mai ales bolnavilor de cancer sau celor ce tind sa dezvolte in general tumori beningne sau persoane cu o stare de sanatate este precara, care tind sa raceasca repede.
Compozitie salata antitumorala
In compozitia salatei intra 10-11 alimente (daca gasiti si macris), fiecare aliment avand proprietati clare si contributii mari in procesul de stopare/dezintegrare al tumorilor.
Timpul de preparare al salatei este relativ scazut: <30minute daca sfecla rosie o aveti deja fiarta. Broccoli se fierbe in 5min, iar cartofii cu turmeric in 20min aproximativ.
Cantitatile/aliment adaugate in salata se pot observa din imaginile prezentate.
Iata alimentele care compun salata, stratificate si exemplificate prin imagini, dupa cum urmeaza:
Strat I: Sfecla rosie, varza rosie, ardei verde
Sfecla rosie – ficat
varza rosie – anti-tumoral, vitamina C
ardei verde – vitamina C
Strat II: broccoli si cartofi
broccoli – antiviral, vitamina C
cartofii sunt taiati marunt si fierti in turmeric – anti-tumoral puternic
Strat III: patrunjel, ruccola, andive si praz
patrunjel – rinichi
ruccola – ficat
andive – proprietati anti-tumorale
praz
Strat IV: salata verde rotunda sau romana
Total: 10 alimente extrem de benefice. Daca aveti macris, adaugati-l cu incredere.
Asezonare salata
Salata se asezoneaza cu:
1/ sucul a jumatate de lamaie
2/ Ulei din seminte de struguri – anti-tumoral
3/ Ulei de nuca – bogat in acizi grasi omega3
Cele doua uleiuri dau salatei o savoare aparte.
Consumata zilnic, detoxifica organismul si-i creste imunitatea prin capacitatea anti-oxidanta crescuta a alimentelor care o compun.
Recomandari
Nu adaugati in salata rosii, spanac crud sau sare!
Daca doriti sa va claditi un organism puternic, in timpul consumului salatei de mai sus, nu recomand urmatoarele alimente, care i-ar anula efectele:
- lactate, exceptie branza slaba de vaca si rar iaurt
- alimente de orice fel prajite, afumate
- dulciurile exceptie mierea
- carnea in exces
- produsele rafinate (patiserie…)





