Herpes la gura

Aparitia herpesului la gura

In ultima perioada, cam o data pe luna imi apare herpes la buza de jos. Motiv care a dus la o oarecare ingrijorare vazand frecventa ridicata cu care apare, cel putin 1 data pe luna. 

Cauze posibile

 • nutrienti lipsa
 • imunitate scazuta 
 • genetic  
 • suprasolicitare mentala 

Observatia

Acum ceva timp, cu cateva zile premergatoare aparitiei herpesului bucal am avut o pofta pe lapte ca niciodata, si fiindca n-am avut la indemana, n-am mancat, iar in zilele urmatoare herpesul a fost la suprafata. Am testat ulterior sa vad daca consumul de lapte previne aparitia herpesului si s-a confirmat.

O alta situatie asemanatoare: intr-o seara, din senin, mi s-a facut pofta pe pate de gasca. Am mancat combinat cu felii subtire de sunca de porc. A doua zi dimineata m-am trezit mai odihnita ca niciodata, fresh, lucru aproape incredibil avand in vedere faptul ca eu am probleme cu trezirea dimineata in ultima vreme, ma simt obosita.  Initial ma gandeam ca am deficit de fier.

Link intre herpes si ficatul de gasca

Orice contine pateul de gasca ma remonteaza de azi pe maine. Ce contine pateul de gasca, incat dispare atat herpesul cat si oboseala ? De ce ma simt atat de bine dupa ce-l consum si nu-mi mai apare herpes la gura ?

Zis si facut, verific nutrientii in Baza de Date Oficiala.

Nu gasesc nimic care sa-mi capteze atentia decat valori crescute de vitamina A. Dar si sucul de morcovi are vitamina A si nu ma trezesc la fel de fresh dupa el. Hmm.. Nu e asta.

Compar nutrientii din Ficatul de Gasca cu Nutrientii din Ficat de pui. Consum cam la 2 saptamani ficat de pui si tot imi apare herpes si tot obosita ma trezesc dimineata. Eu stiam ca ficatul de pui este extrem de sanatos. Contine cam tot. « Cam » cuvant cheie. Si atunci realizez: ficatul de gasca e plin de aminoacizi.  

Valori Ficat gras / 100g

Lizina tratament herpes la gura

Aminoacizii si preventia herpsului la gura

Unul ditre acesti aminoacizii cu siguranta face ceva miraculos : combate si/sau previne aparitia herpesului, ma pot trezi dimineata, si nu oricum ci odihnita. Care e ?

Alt google search «herpes lipsa aminoacizi », primul articol «Herpesul si rolul lizinei in aparitia lui».

Se confirma rolul lizinei: deficitul lui conduce clar la aparitia herpesului nu doar bucal ci si genital. Precum si simptomele asociate deficitului lui in organism : starea de oboseala, anemie etc

Caut topul alimentelor bogate in aminoaizi :

 • carne de pui
 • carne de vita
 • ficat de gasca
 • oua
 • lapte
 • peste (somon)
 • soia

Lapte nu prea consum, oua foarte rar, carnuri rar, peste da, dar nu somon. Nici nu e de mirare ca-mi apare herpes asa de des si nu ma pot trezi dimineata.

Tratament extern herpes

Pe internet exista numeroase retete de tratare a herpesului bucal prin aplicarea de comprese locale cu lapte, si apoi numeroase unguente care te chinuie.

Nu aveti nevoie de niciun tratament extern pentru combaterea herpesului: orice tratament care porneste din interiorul organismului, are forta mult mai mare de a vindeca decat cel aplicat din exterior.

In momentul in care v-a aparut herpesul, consumati carne de vita fiarta, carne de pui, pate de gasca sau oua; si laptele ajuta.

Garantat va trece.

Cei care va confruntati cu treziri grele dimineata si obositi, consumati pate de gasca.

Chiar acum, in momentul scrierii articolului am un herpes la buza de jos, estompat deja fiindca Duminica am mancat carne de vita. Sambata a fost extrem de urat si activ.

Sanatate!

 

Tratament herpes gura

Suntem in prezent in Postul Mare, perioada in care consumul alimentelor care contin renumitul aminoacid: L-lisina este redus, motiv pentru care am cautat un supliment la o farmacie naturista.  Recomand sau HERPESTOP sau direct L-Lysine – concentrat pur, de la Secom.

 

Tratament herpes buza Lisina
Tratament herpes buza Lisina

 

Summary
Herpes la gura
Article Name
Herpes la gura
Description
Herpes la gura Tratament Rapid si Eficient, Preventie, Cauze. Solutii simple care functioneaza extrase pe baza de obervatie, testate.
Author

Leave a Reply