Ştiaţi că… Eliminând sarea din organism, scăpaţi de edem (retenţia de apă în organism) ?

 

Cum apare edemul?

 

Explicaţie proces apariţie edem: Ce se întâmplă?

Mai intai, celulele pierd potasiu, pe urma accepta sodiul, si in al treilea rand celulele se umplu cu prea multa apa (edemul celular). Cand celulele se umfla din cauza cantitatii prea mari de apa, producerea de energie este inhibata, impreuna cu sinteza de proteine si metabolismul lipidelor (grasimilor).
[Sursa]
Avertisment! Cunoaşteţi promo-ul: “Evitaţi consumul de sare, zahăr şi grăsimi” ? Excesul de sare şi zahăr este extrem de periculos pentru organism.

In ciuda avertismentelor oficiale cu privire la abuzul de sare, consumul din lumea occidentala este alarmant de ridicat, facand organsimul sa retina apa in celule, ceea ce duce la edeme.
[Sursa]
Soluţia ⁄ Cauza: “Nivelurile reduse de sodiu (Na+) stimulează excreţia apei din organism, în timp ce nivelurile crescute stimulează retenţia apei : edemul.”

Sodiul este absorbit la nivel intestinal si este excretat in principal de rinichi; o cantitate mica se pierde prin piele, in urma transpiratiei. Aceste mineral ajuta rinchii sa regleze nivelul apei din organism, deoarece nivelurile reduse ale NA+ stimuleaza excretia apei, iar nivelurile crescute stimuleaza retentia apei (edemul).
[Sursa]Cum scapati de edem?

 

Soluţii:

  • Eliminaţi complet sarea din dietă, o perioadă, până când retenţia de apă dispare
  • Eliminaţi sarea deja existentă în organism – sarea se elimină prin urină şi transpiraţie astfel:
    • se elimină sare prin urină în cazul consumului ridicat de lichide
    • se elimină cantitati mari de sare prin urină, dacă dieta este bogată în potasiu
    • se elimină sare prin transpiraţie (mişcare)

 

Notă importantă 1: Dieta recomandată este cea vegetariană, bogată în potasiu şi săracă în sodiu, care duce la eliminarea unor cantităţi enorme de sodiu prin urină, cantitate care creşte dacă nu se consumă produse de origine animală.

Pe parcursul mileniilor, organismul omenesc a devenit un 'animal potasic', avand nevoie de aproximativ 90% potasiu in comparatie cu 10% sodiu in dieta, procentajul aproximativ care se regaseste in alimentele vegetariene naturale, proaspete, organice.
[Sursa]
De ce acest lucru? Pentru că absorbţia Potasiului împiedică absorbţia Sodiului, si viceversa.

Top alimente bogate în potasiu.

Intre K+ si Na+ exista o relatie de reciprocitate; absorbtia substantiala a unuia provoaca o reducere a absorbtiei celuilalt.
[Sursa]
Notă importantă 2: Sodiul este excretat în principal de rinichi, rinichii trebuie să fie funcţionali. Pentru detoxifierea rinichilor, dacă e cazul, folosiţi: Polygemma 12 Plant Extract. Se obţin rezultate foarte bune.

[Sursa]

 

Studii de caz: Eficienta Tratament naturist edem

 

2 studii:
1/ Eficienţa potasiului în eliminarea sării – Dr. Gerson, în tratarea pacienţilor de cancer.
Un experiment condus de Dr. Gerson care certifică eficienţa consumului de potasiu în eliminarea sării.

Pentru remedierea acestei situatii, doctorul Gerson a introdus cantitati mari de potasiu in dieta pacientilor - pana la 40 de lingurite pe zi de solutie de 10% potasiu, pe parcursul primelor doua-trei saptamani, in afara dietei natural bogate in potasiu. Aceasta abordare s-a concretizat printr-o reducere imediata a edemelor, ascitelor si durerilor.
[Sursa]
2/ Dr Ward îşi comunică observaţiile personale cu privire la pacienţii care au urmat o dietă bogată în potasiu şi săracă în sodiu.

doctorul Ward isi comunica observatiile personale potrivit carora pacientii cu o dieta bogata in potasiu si saraca in sodiu elimina cantitati enorme de sodiu pe cale urinara si ca, eliminandu-se proteinele de origine animala din dieta, aceasta cantitate era marita.
[Sursa]
Pericol: Cât de periculos este excesul de sodiu în organsim ?
Excesul de sodiu contribuie la formarea celulitei,  stimulează dezvoltarea nu doar a edemelor ci şi a tumorilor, şi poate duce la apariţia cancerului. Excesul de sodiu distruge organismul, în timp ce potasiul îl reface.

Excesul de sodiu este un inhibitor enzimatic, potrivit descrierii lui Dixon si Webb. S-a mai demonstrat, de asemenea, ca sodiul stimuleaza dezvoltarea tumorilor si aparitia edemelor, organismul legandu-l de apa pentru a-i reduce toxicitatea.
[Sursa]
Sarea dupa cum vom vedea in continuare, joaca un rol periculos si in procesele celulare care duc la aparitia cancerului.
[Sursa]

Sarea contribuie la celulita.