Dieta pentru Grupa de Sange AB
Ce să mâncăm și ce alimente să evităm ca să fim sănătoși si sa traim mult. Alimente corespunzatoare fiecarei grupe de sange, conform Doctorilor Piero Mozzi si Peter D’Adamo.
Alimente benefice: pot fi consumate zilnic; sunt cele mai tolerabile, digerabile, nutritive și eficiente. Evitati excesul.
Alimente neutre: sunt nutritive, uneori pot fi chiar mai tolerate decât cele din categoria „benefice”. De testat toleranta si digestibilitatea.
Alimente dăunătoare: acestea trebuie evitate. Consumate cât mai puțin posibil sau doar în anumite ocazii. Cei cu boli autoimune ar trebui să le evite complet.
Nu uitati sa Respectati Timpii de Digestie / Alimente . Consultati aici valorile.
Cum sa eliminati pietrele la rinichi fara durere ?
Dieta pentru Grupa 0
Sfaturi generale
Alimentele care duc la obezitate sunt cerealele în special cele care contin gluten, cum ar fi grâul. Cerealele sunt prima cauza a cresterii in greutate. Neindicata este si fasolea alba de Spania. Toleranta scazuta la produsele lactate: adesea creeaza retentie de fluide si balonare.
Alimentele care în schimb ar trebui să fie întotdeauna prezente în dieta celor cu Grupa de sange 0 pentru îmbunătățirea eficienței energetice și pentru a pierde în greutate sunt: carne, pește și legume.
Alimente benefice | Alimente neutre | Alimente daunatoare |
---|---|---|
CARNE | ||
miel, carne de vită, cerb, inimă și ficat (nu de porc), oaie, vițel | rață, iepure, iepure, capon, pui, curcan, fazan | mistreț, porc, gâscă |
PESTE | ||
hering, stiuca, cod, biban, pește sabie, Greater amberjack, somon (neafumat), sardine, macrou, sole, sturion, păstrăv | hamsie, anghilă, homar, crap, grouper, midii, creveți, crab, melci, dorada, stridii, alge marine, ton, Red mullet, scoici | hering afumat sau in saramura, rechin, somn, caracatiță, somon afumat, sepie |
LAPTE, DERIVATIVE ȘI OUĂ | ||
ouă (de la 2 la 5 pe săptămână, a se evita ouăle fierte tari, sau prăjite in ulei sau unt). | feta (brânză proaspătă de capră și brânză de oaie grecească), brânză de capră, lapte de vacă și mozzarella din lapte de bivol | toate celelalte produse lactate (inclusiv iaurt) |
ULEI si UNT | ||
ulei de semințe de struguri (derivat din semințe de struguri), ulei de orez, ulei de semințe de dovleac | unt, ulei de ficat de cod, ulei de susan, ulei din seminte de canepa indiana, ulei de masline extra virgin, ulei de masline, ulei de soia | uleiul de arahide, uleiul de porumb |
SEMINTE si FRUCTE USCATE | ||
nuci (a se evita vara) si seminte de dovleac | migdale, castane (evitați vara), alune, semințe de cânepă sativa, semințe de susan, semințe de floarea soarelui, unt de migdale, unt de susan | nuci caju, arahide, alune braziliene, fistic și semințe de mac |
SOIA | ||
– | băutură de soia, brânză de soia (tofu), iaurt de soia | – |
LEGUME – boabe | ||
azuki (fasole rosie), fasole ochi-negri | fasole borlotti cruda, năut, fasole neagră și roșie, fasole verde, fasole fave, lupin, mazăre, soia verde și galbenă, taccole | fasole borlotti uscata, fasole albă de Spania, linte, linte roșie |
CEREALE: paine, pizza, paste … | ||
– | amarant, hrișcă, mei, quinoa, orez (de toate felurile) | ovăz, tărâțe și germeni de cereale, couscous, grau, grau spelta, grâu Khorasan – kamut, amidon din cartofi, porumb, amidon de porumb, orz, arpacas, secară și grâu |
LEGUME | ||
anghinare, varză, varză creata, cicoare, ceapă, cartofi dulci și albi, praz, spanac, păpădie, dovleac | sparanghel, varză furajeră, hasmațuchi, castraveti, daikon – ridiche alba japoneza, fenicul, ciuperci, soia, escarole, salata, masline verzi, ardei gras, rosii, patrunjel, cicoare, ridiche, rucola, salota-hasma, telina, ghimbir, dovlecei | conopidă, varza de bruxel, varză roșie, ciuperci champignon, boabe de porumb, vanata, măsline negre, cartofi |
FRUCTE | ||
smochine (proaspete sau uscate), prune (proaspete sau uscate) | ananas, caise, pepene verde, chitra, cireșe, curmale, smochine, kiwi, zmeură, lămâi, mango, rodii, mere, pepene galben, afine, papaya, pere, coacăze negre, struguri albi, struguri negri, stafide | portocale, avocado, căpșuni, mandarine, pepene galben, mure, rubarbă chinezeasca, mandarine |
CONDIMENTE | ||
curcuma, curry, ardei iute, ghimbir | dafin, marar, asmatui – patrunjel frantuzesc, cuișoare, chimen, tarhon, arpagic, semințe de fenicul, drojdie de bere, menta, piper negru, ardei iute, rozmarin, salvie, sare (moderat), cimbru, mustar fara otet, tamari – sos de soia, cimbrisor, șofran | oțet (toate tipurile), boabe de ienupăr, scorțișoară, ketchup, glutamat, nucșoară, ardei iute, muștar cu oțet, vanilie |
IERBURI – PLANTE – CEAIURI | ||
musetel roman, schinduf, menta, ulm, floarea pasiunii, propolis, maces, papadia, tei, ghimbir | păducel, galbenele, musetel, lemn dulce, catusnica, patrunjel, salvie, soc, seminte de fenicul, cimbrisor | ardei iute, lucerna, aloe, brusture, echinacea, sunatoare, gențiană, rubarbă chinezeasca, senna, trifoi roșu sau de pajiște |
DULCIURI | ||
roscova | băuturi din orez și mei, melasă, lapte de migdale, miere (nu de portocale sau eucalipt), sirop de arțar, sfeclă de zahăr și zahăr din trestie de zahăr, ciocolată neagră | aspartam, bomboane, gumă de mestecat, îndulcitori de sinteză, zaharuri dulci, fructoză, maltodextrină, malț de porumb, malț de cereale care conține gluten, sirop de agave, xilitol, ciocolată cu lapte, toate dulciurile cremoase derivate din lapte |
BAUTURI | ||
apă naturală, cafea de cicoare, bauturi din tei | bere (preferabil de orez), musetel, ceai de hibiscus, ceai verde deschis, vin alb, vin roșu (moderat) | băuturi dietetice, băuturi carbogazoase sau pe bază de cola, cafea, băuturi spirtoase, cidru, tamarind, ceai alb, ceai negru, ceai decafeinizat |
Cum sa traiti mai mult ? Extinderea Duratei de Viaţă
Dieta pentru Grupa A
Sfaturi generale
Duc la obezitate consumul excesiv de carne roșie, salam și cârnați, produsele lactate (în special, laptele de vacă și brânzeturile grase), consumul excesiv de cereale, în special de grâu (cum ar fi pâinea și pastele), stresul constant. Proteina animala are un efect negativ asupra organismului. Cei ce vor sa piarda in greutate trebuie sa elimine complet produsele lactate, sa evite graul, sa reduca consumul altor cereale in special la cina. De asemenea, pe langa dieta, activitatea fizică relaxantă promovează scăderea în greutate.
Alimente benefice | Alimente neutre | Alimente daunatoare |
---|---|---|
CARNE | ||
– | pui, curcan, bibilica | toate celelalte |
PESTE | ||
crap, biban, crab, melci, cod, biban, somon (neafumat), sardine, macrou, pastrav curcubeu | știucă, rechin, ton, pește sabie, păstrăv somonat | hamsie, anghilă, homar, hering, caviar, midii, creveți, crabi, merluciu, dorada, stridii, somn, caracatiță, somon afumat, moluște |
LAPTE, DERIVATIVE ȘI OUĂ | ||
oua | feta (brânză proaspătă de capră și brânză de oaie greceasca), mozzarella slabă, branza de vacă, brânză de capră, iaurt de capră | toate celelalte produse lactate (în special cele grase și condimentate) |
ULEI si UNT | ||
uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline extra virgin, uleiul de orez, uleiul de semințe de dovleac, uleiul de semințe de struguri, untul de arahide | ulei de ficat de cod, ulei de migdale, unt din seminte de floarea-soarelui, din migdale, din alune de padure și din susan | ulei de arahide, ulei de porumb, ulei de susan, unt de origine animala |
SEMINTE si FRUCTE USCATE | ||
arahide, nuci, semințe de dovleac | castane, migdale, alune, semințe de floarea-soarelui, semințe de canepa indiana, semințe de mac, semințe de susan | caju, alune braziliene, fistic |
SOIA | ||
brânză de soia (tofu), băuturi din soia, iaurt de soia | – | – |
LEGUME – boabe | ||
azuki (fasole rosie), fasole ochi-negri, linte, soia galbenă și verde | fasole borlotti cruda, mazaroi, fasole Cannellini , fasole verde, fasole fave, taccole | fasole uscate, năut, fasole albă în Spania |
CEREALE: paine, pizza, paste … | ||
amarant, hrișcă | amidon de porumb, ovăz, porumb, mei, quinoa, orez (toate tipurile), sorg, tapioca | cuscus, tărâțe de grau spelta, tărâțe de grâu, tărâțe de kamut, grau spela, amidon din cartofi, grâu, germeni de grâu, muesli, secară, seitan, gris din grâu dur |
LEGUME | ||
usturoi, anghinare, morcovi, cicoare, ceapa, lucerna, muguri de soia, escorola, praz, patrunjel, rapiță, spanac, păpădie, varză, dovleac | alge marine, sparanghel, varza de Bruxel, asmatui, castravete, daikon, fenicul, ciuperci, andiva creata, masline verzi, ridichi, rucola, ceapa, telina, trufe, dovlecei | varză creata, varză chinezeasca, varză roșie, vinete, cartofi, cartofi dulci albi și rosii, ardei iute, ardei, roșii |
FRUCTE | ||
caise, smochine, lămâi, afine, mure, grapefruit, prune, stafide | pepene verde, avocado, kaki, fructe de cactus (Smochina indiana), căpșuni, dud, kiwi, zmeură, rodii, mere, pepene galben, pere, piersici și nectarine, coacăze negre și roșii, struguri albi și roșii, agrise | portocale, banane, clementine, mandarine, pepene galben, nucă de cocos, papaya, rubarba chinezeasca |
CONDIMENTE | ||
miso (numai de soia), tamari (sos de soia), muștar (fără oțet), ghimbir | dafin, anason, boabe de ienupăr, busuioc, bergamota, scorțișoară, coriandru, chimen, curcuma, curry, tarhon, arpagic, semințe de fenicul, drojdie de bere, maghiran, menta, nucșoară, oregano, rozmarin, sare (nu in exces), salvie, cimbru, muștar, cimbrisor, șofran | oțet (de toate tipurile), capere, gelatină, glutamat, ketchup, maioneză, piper (de toate felurile), ardei iute, rubarba chinezeasca, muraturi, legume in sos acru-dulce |
IERBURI – PLANTE – CEAIURI | ||
lucerna, aloe, brusture, păducel, mușețel, musetel roman, ciulin de lapte, echinacea, schinduf, ginseng, sunatoare, propolis, maces, păpădie, valeriană, ghimbir | coada soricelului, mesteacăn, traista ciobanului, galbenele, eucalipt, podbal, semințe de fenicul, menta, patrunjel, rădăcină de lemn dulce, salvie, soc, tei si lamaita | macris, cosite de porumb, hamei, iarba matei, piper (de toate felurile), rubarba chinezeasca si trifoi rosu |
DULCIURI | ||
melasă | băuturi din orez si ovăz, ciocolată neagră, lapte de migdale, malț de orz, miere (cu excepția celei de portocale), sirop de arțar, sirop de agave, sfeclă de zahăr și zahăr din trestie de zahăr | aspartam, bomboane, gumă de mestecat, dulciuri, îndulcitori sintetici, fructoză, maltodextrină, xilitol |
BAUTURI | ||
apă naturală, cafea de cicoare, ceai verde, ceai Bancha, vin roșu (moderat) | cafea (cu moderatie), cafea cu ginseng (fara lapte), cafea de orz, ceai de hibiscus, ceai de fenicul, vin alb (cu moderatie) | bauturi dietetice, bauturi carbogazoase sau pe bază de cola, bere, băuturi spirtoase, cidru, ceai negru (sau comun) și ceai decafeinizat |
Salatele anitumorale sunt recomandate tuturor persoanelor.
Dieta pentru Grupa B
Sfaturi generale
Pentru a pierde in greutate, persoanele cu grupa de sange B, trebuie sa evite urmatoarele alimente: porumb, hrișcă, arahide, linte și susan. Cel mai nociv aliment este graul; evitati pâinea, pastele, bastoane paine, biscuiti, pizza și orice alte produse alimentare cu amidon obținut din făină de grâu (00, 0, 1, 2, integrală, etc).
Evitati de asemenea sa cinati mai tarziu de ora 19.00 si sa consumati carbohidrati la cina. Dr. Mozzi recomandă o masă pe bază de proteine animale (carne, pește sau ouă) însoțită de legume sezoniere, crude sau fierte. Se recomanda o plimbare vioaie dupa ce ati luat masa. Toate acestea ajuta la pierderea in greutate.
Alimente benefice | Alimente neutre | Alimente daunatoare |
---|---|---|
CARNE | ||
miel, ied, caprioara, cerb, iepure, carne de oaie | carne de vită, curcan, ficat (nu de porc sau pui), vițel | mistret, porc, gâscă, potarniche, clapon, pui, cocoș, prepeliță și orice carne afumată |
PESTE | ||
caviar, cod, merluciu, somon (neafumat), sardine, macrou, sole, sturion | crap, scoici, pastrav argintiu, dorada, rechin, biban, somn, peste spadă, sepia, ton, red mullet, păstrăv | hamsie, anghilă, homar, lup de mare, midii, creveți, crab, melci, stridii, biban, caracatițe, Greater amberjack, somon afumat, scoici |
LAPTE, DERIVATIVE ȘI OUĂ | ||
ouă, feta (brânză proaspătă de capră, oaie și specific grecească), brânză de capră, brânză proaspătă, chefir, lapte de capra degresat, lapte de vaca degresat, mozzarella, branza ricotta slabă, iaurt din lapte de vaca | branza Camembert, Cheddar, Edam, Emmental, Provolone, brânză topită, înghețată, lapte integral de capră, lapte integral de vacă, parmezan | toate brânzeturile grase și condimentate (de exemplu, gorgonzola) și toate derivatele acestora (mascarpone, samantana, etc..)
|
ULEI si UNT | ||
ulei de orez, ulei din semințe de struguri | unt, unt de migdale, ulei din seminte de canepa indiana, ulei de masline extra virgin | unt de arahide, unt de susan, ulei de șofrănel, ulei de floarea soarelui, ulei de porumb, ulei de semințe de rapiță, ulei de semințe de dovleac, ulei de susan, ulei de soia |
SEMINTE si FRUCTE USCATE | ||
– | castane, migdale, nuci, seminte de canepa indiana, alune braziliene, nuci pecan | caju, arahide, alune de padure, seminte de pin, fistic, semințe de floarea soarelui, semințe de mac, semințe de susan, semințe de dovleac |
SOIA | ||
– | băuturi din soia, iaurt de soia, tofu (brânză de soia) | – |
LEGUME – boabe | ||
fasole albă de Spania, fasole Lima | fasole Borlotti proaspeta și uscata, fasole roșie, fasole verde, fasole Fave, fasole Meraviglia di Venezia, mazăre, roșii, soia galbena și verde | fasole Azuki (roșu de soia), năut, fasole ochi-negri, fasole neagră, linte |
CEREALE: paine, pizza, paste … | ||
mei, quinoa, făină și tărâțe de orez, orez întreg și semi-integral, orez sălbatic, orez roșu, orez negru | ovăz, orez basmati, orez alb | amarant, amidon de porumb, couscous, tărâțe și făină de grâu, făină de grâu dur, făină de porumb, făină de orz, grâu spelta, germeni de grâu, hrișcă, kamut, porumb, arpacas, orz, tarate de grâu, făină de secară, tapioca |
LEGUME | ||
broccoli, morcovi, conopida, varza de Bruxel, varza chinezeasca, ierburi, vinete, păstârnac, cartofi dulci albi si rosii, ardei, patrunjel, varza | usturoi, alge marine, sparanghel, gulie, hasmațuchi, castraveti, varza Chard, daikon, germeni de soia, ciuperci, fenicul, andive, salata verde, cartofi, ardei rosu iute, praz, ridiche, hrean, rapiata, rucola, salota, telina, spanac, păpădie, ghimbir, dovlecei |
anghinare, măsline verzi și negre, roșii, rapanelli, dovleac |
FRUCTE | ||
ananas, banane, merișor roșu, prune, struguri | caise, pepene verde, portocale, curmale, smochine, căpșuni, kiwi, zmeură, lămâie, mandarine, clementine, mango, mere, pepene verde, afine, mure, pere, piersici, nectarine, grapefruit, coacăz negru și roșu, stafide | avocado, kaki, fructe de cactus (Smochina indiana), rodie, nuca de cocos, rubarba |
CONDIMENTE | ||
curry, piper de cayenne, hrean, ghimbir | oțet balsamic, oțet de mere, oțet de vin roșu și alb, usturoi, frunze de dafin, marar, anason, busuioc, bergamota, capere, cardamom, roscova, asmățui, cuișoare, tarhon, arpagic, semințe de fenicul, majoram, menta, lamaita, miso (din soia), nucșoară, oregano, boia de ardei iute, ienibahar, ardei negru, chili roșu, rozmarin, sare (moderat), salvie, cimbru, muștar, tamari (sos de soia), tamarind, cimbru, șofran |
amidon de porumb, scorțișoară, gelatină, glutamat, ketchup |
IERBURI – PLANTE – CEAIURI | ||
mușețel roman, ginseng, rădăcină de lemn dulce, lamaita, floarea pasiunii, propolis, maces, salvie, ghimbir | rototele, mușețel, gălbenele, ciulin de lapte, echinacee, eucalipt, sunătoare, menta, soc, păpădie, cimbru, valeriana | aloe, cosita de porumb, traista ciobanului, schinduf, gențiană, sena, tei, lumanarica |
DULCIURI | ||
– | ciocolată cu lapte si ciocolata neagră (fără alune), miere, sirop de arțar, sfeclă de zahăr și zahăr din trestie de zahăr | aspartam, bomboane, dulciuri, îndulcitori sintetici, gume de mestecat, maltodextrină, sirop de agave, sirop de porumb, xilitol |
BAUTURI | ||
apă naturală, cafea de cicoare, ceai verde | bere de orez si mei, cafea (cu moderatie), cidru, ceai de fenicul, ceai negru, ceai decafeinizat, vin alb si rosu (cu moderatie) | băuturi dietetice, bauturi carbogazoase sau pe bază de cola, bere, cafea de orz, băuturi spirtoase |
Detoxifierea ficatului este esentiala pentru sanatatea organismului.
Dieta pentru Grupa AB
Sfaturi generale
Tractul digestiv al grupului AB produce un nivel de aciditate gastrică insuficientă pentru a digera carnea rosie, consum care reprezintă una dintre principalele cauze ale dezechilibrului metabolismului, precum și dezvoltarea multor boli. În plus, grupul B a moștenit intoleranța la carnea de pui, care este, de asemenea, nedigerabilă și, prin urmare, trebuie evitată. Pentru a pierde kilograme, se recomanda reducerea drastică a consumului de carne, preferând în schimb sursele de proteine cum ar fi pește, ouă și leguminoase. Persoane cu grupa de sânge AB prezintă de asemenea o intoleranță puternică la porumb, hrisca, susan, fasole de Spania, fasolea Lima, si în special grâu.
Evitati consumul de carbohidrati (cerealele, cartofii, castanele, dulciurile și zaharurile) dupa ora 17:00.
Alimentele care favorizează scăderea în greutate sunt: pește, tofu, legume cu frunze verzi, laminaria (alga) și ananasul.
Alimente benefice | Alimente neutre | Alimente daunatoare |
---|---|---|
CARNE | ||
miel, iepure, carne de oaie, curcan | fazan | rata, cal, mistreț, cerb, porc, carne de vită-vitel, gâscă, clapon, pui, orice fel de carne afumată |
PESTE | ||
grouper, stiuca, melci, cod, merluciu, somon (neafumat), sardine, macrou, sturion, ton | herring, caviar, scoici, midii, milacop, doarada, rechin, biban, somn, peste spadă, sepia, peste sole | lobster, biban de mare, creveți, crab, stridii, cambulă, caracatiță, Greater amberjack, somon afumat, scoici |
LAPTE, DERIVATIVE ȘI OUĂ | ||
ouă, feta (brânză proaspătă de capră, brânză de oaie grecească), brânză de capră, mozzarella, branza de vaca slaba, iaurt din lapte de capră | branza Crescenza, Edam, lapte de capra (degresat), laptele degresat (moderat), iaurtul slab (moderat) | branza Brie, Grana Padano, Parmigiano Reggiano, Camembert, Provolone, unt, înghețată, gorgonzola, lapte integral, smântână, mascarpone și în general toate brânzeturile grase condimentate |
ULEI si UNT | ||
unt de arahide, ulei de măsline extra virgin, ulei din semințe de struguri | unt de migdale, ulei de arahide, ulei de in, ulei din semințe de rapiță, ulei de soia | unt, unt de alune de padure, unt de susan, ulei de floarea-soarelui, ulei de porumb, ulei din semințe de dovleac, ulei de susan |
SEMINTE si FRUCTE USCATE | ||
arahide, nuci | caju, migdale, nuci pecan, seminte de pin, fistic, semințe de canepa indiana | semințe de floarea-soarelui, semințe de mac, semințe de dovleac și de susan, unt de susan |
SOIA | ||
– | băutură de soia, iaurt de soia, tofu (brânză de soia) | – |
LEGUME – boabe | ||
fasole Borlotti, linte verde | mazaroi, fasole Cannellini, linte comună și roșie, lupin, mazăre, soia verde și galbenă | fasole Azuki (roșu de soia), năut, fasole albă Spania, fasole ochi-negri, fasole neagră |
CEREALE: paine, pizza, paste … | ||
mei, orez (de toate felurile) | amarant, ovăz, quinoa, orz, arpacas | amidon de porumb, couscous, făină de porumb, grau speltă, kamut, hrișcă, tapioca |
LEGUME | ||
usturoi, sfecla, broccoli, conopida, castraveti, pastarnac, cartofi dulci albi si rosii, rosii, patrunjel, telina, papadie, varza | alge marine, sparanghelul, sfeclă și varza chard, varză chineză, varză roșie, cicoare, ceapă, coriandru, macris, chimen, daikon, fenicul, ciuperci, germeni de bambus și de soia, escarole, salata verde, masline verzi, cartofi, roșii, praz, ridichi, rapiță, rucola, salota, spanac, trufe, ghimbir, dovlecei | anghinare, măsline negre, ardei iute, ardei, ridichi, rubarba chinezeasca, nap porcesc |
FRUCTE | ||
ananas, cireșe, smochine, lămâi, grapefruit, prune proaspete, struguri, agrise | caisele, pepene verde, roscova, zmeura, mandarine, mere, pepene galbene, afine, mure, papaya, pere, piersici, nectarine, prune uscate, soc, coacăze negre și roșii, stafide uscate | portocale, avocado, banane, kaki, fructe de cactus (Smochina indiana), rodii, nuca de cocos, rubarba |
CONDIMENTE | ||
usturoi, curry, ghimbir | dafin, boabe de ienupăr, busuioc, pergamută, scorțișoară, cardamom, roșcova, asmatui, cuișoare, coriandru, cumin, turmeric, tarhon, drojdie, maioneză (obținută din ulei tolerat și amidon de porumb), menta, lamaita, miso (soia), nucșoară, boia de ardei, rozmarin, sare (moderat), tamari (sos de soia), salvie, cimbru, muștar, tamarind, cimbrisor, vanilie, șofran | oțet (de toate tipurile), amidon de porumb, gelatină, glutamat, piper (de toate felurile), ardei iute, ketchup, legume murate si legume in sos acru-dulci |
IERBURI – PLANTE – CEAIURI | ||
trifoi, păducel, mușețel, musetel roman, gălbenele, echinacea, coada-calului, ginseng, rădăcină de lemn dulce, propolis, maces | rotoțele, gălbenele, iarba matei, eucalipt, semințe de fenicul, sunatoare, menta, lamaita, patrunjel, salvie, soc | aloe, cosite de porumb, traista ciobanului, schinduf, gențiană, hamei, rubarba chinezeasca, tei |
DULCIURI | ||
– | ciocolata neagra (cu moderatie), malt de orz, gemuri de fructe, melasa, miere, sirop de artar, sfecla de zahar si zahar din trestie | sirop de porumb, sirop de agave, bomboane, ciocolată cu lapte, îndulcitori, dulciuri rafinate, fructoză, gumă de mestecat, xilitol |
BAUTURI | ||
apă naturală, musetel, ceai verde | bere (nu din grâu sau porumb), cafea de ginseng (fără lapte), cafea de orz, karkadè, cidru, vin alb și roșu (cu moderatie) | băuturi dietetice, carbogazoase sau pe bază de cola, bere de grâu, băuturi spirtoase, ceai negru, ceaiuri in general, ceai decafeinizat |
Surse:
La Dieta del Gruppo Sanguigno – Dottor Pierro Mozzi, Peter D’Adamo, http://dietagrupposanguigno.it/

