Dietă pe grupe de sange: 0, A, B, AB, a Doctorilor Piero Mozzi si Peter D’Adamo

 

Dieta pentru Grupa de Sange 0

Dieta pentru Grupa de Sange A

Dieta pentru Grupa de Sange B

Dieta pentru Grupa de Sange AB

 

Ce să mâncăm și ce alimente să evităm ca să fim sănătoși si sa traim mult. Alimente corespunzatoare fiecarei grupe de sange, conform Doctorilor Piero Mozzi si Peter D’Adamo.

Alimente benefice: pot fi consumate zilnic; sunt cele mai tolerabile, digerabile, nutritive și eficiente. Evitati excesul.

Alimente neutre: sunt nutritive, uneori pot fi chiar mai tolerate decât cele din categoria „benefice”. De testat toleranta si digestibilitatea.

Alimente dăunătoare: acestea trebuie evitate. Consumate cât mai puțin posibil sau doar în anumite ocazii. Cei cu boli autoimune ar trebui să le evite complet.

 

Nu uitati sa Respectati Timpii de Digestie / Alimente . Consultati aici valorile.

Cum sa eliminati pietrele la rinichi fara durere ?

 

Dieta pentru Grupa 0

Sfaturi generale

Alimentele care duc la obezitate sunt cerealele în special cele care contin gluten, cum ar fi grâul. Cerealele sunt prima cauza a cresterii in greutate. Neindicata este si fasolea alba de Spania. Toleranta scazuta la produsele lactate: adesea creeaza retentie de fluide si balonare.
Alimentele care în schimb ar trebui să fie întotdeauna prezente în dieta celor cu Grupa de sange 0 pentru îmbunătățirea eficienței energetice și pentru a pierde în greutate sunt: carne, pește și legume.

 

Alimente benefice, neutre, daunatoare pentru Grupa 0
Alimente benefice Alimente neutre Alimente daunatoare
CARNE
miel, carne de vită, cerb, inimă și ficat (nu de porc), oaie, vițel rață, iepure, iepure, capon, pui, curcan, fazan mistreț, porc, gâscă
PESTE
hering, stiuca, cod, biban, pește sabie, Greater amberjack, somon (neafumat), sardine, macrou, sole, sturion, păstrăv hamsie, anghilă, homar, crap, grouper, midii, creveți, crab, melci, dorada, stridii, alge marine, ton, Red mullet, scoici hering afumat sau in saramura, rechin, somn, caracatiță, somon afumat, sepie
LAPTE, DERIVATIVE ȘI OUĂ
ouă (de la 2 la 5 pe săptămână, a se evita ouăle fierte tari, sau prăjite in ulei sau unt). feta (brânză proaspătă de capră și brânză de oaie grecească), brânză de capră, lapte de vacă și mozzarella din lapte de bivol toate celelalte produse lactate (inclusiv iaurt)
ULEI si UNT
ulei de semințe de struguri (derivat din semințe de struguri), ulei de orez, ulei de semințe de dovleac unt, ulei de ficat de cod, ulei de susan, ulei din seminte de canepa indiana, ulei de masline extra virgin, ulei de masline, ulei de soia uleiul de arahide, uleiul de porumb
SEMINTE si FRUCTE USCATE
nuci (a se evita vara) si seminte de dovleac migdale, castane (evitați vara), alune, semințe de cânepă sativa, semințe de susan, semințe de floarea soarelui, unt de migdale, unt de susan nuci caju, arahide, alune braziliene, fistic și semințe de mac
SOIA
băutură de soia, brânză de soia (tofu), iaurt de soia
LEGUME – boabe
azuki (fasole rosie), fasole ochi-negri fasole borlotti cruda, năut, fasole neagră și roșie, fasole verde, fasole fave, lupin, mazăre, soia verde și galbenă, taccole fasole borlotti uscata, fasole albă de Spania, linte, linte roșie
CEREALE: paine, pizza, paste …
amarant, hrișcă, mei, quinoa, orez (de toate felurile) ovăz, tărâțe și germeni de cereale, couscous, grau, grau spelta, grâu Khorasan – kamut, amidon din cartofi, porumb, amidon de porumb, orz, arpacas, secară și grâu
LEGUME
anghinare, varză, varză creata, cicoare, ceapă, cartofi dulci și albi, praz, spanac, păpădie, dovleac sparanghel, varză furajeră, hasmațuchi, castraveti, daikon – ridiche alba japoneza, fenicul, ciuperci, soia, escarole, salata, masline verzi, ardei gras, rosii, patrunjel, cicoare, ridiche, rucola, salota-hasma, telina, ghimbir, dovlecei conopidă, varza de bruxel, varză roșie, ciuperci champignon, boabe de porumb, vanata, măsline negre, cartofi
FRUCTE
smochine (proaspete sau uscate), prune (proaspete sau uscate) ananas, caise, pepene verde, chitra, cireșe, curmale, smochine, kiwi, zmeură, lămâi, mango, rodii, mere, pepene galben, afine, papaya, pere, coacăze negre, struguri albi, struguri negri, stafide portocale, avocado, căpșuni, mandarine, pepene galben, mure, rubarbă chinezeasca, mandarine
CONDIMENTE
curcuma, curry, ardei iute, ghimbir dafin, marar, asmatui – patrunjel frantuzesc, cuișoare, chimen, tarhon, arpagic, semințe de fenicul, drojdie de bere, menta, piper negru, ardei iute, rozmarin, salvie, sare (moderat), cimbru, mustar fara otet, tamari – sos de soia, cimbrisor, șofran oțet (toate tipurile), boabe de ienupăr, scorțișoară, ketchup, glutamat, nucșoară, ardei iute, muștar cu oțet, vanilie
IERBURI – PLANTE – CEAIURI
musetel roman, schinduf, menta, ulm, floarea pasiunii, propolis, maces, papadia, tei, ghimbir păducel, galbenele, musetel, lemn dulce, catusnica, patrunjel, salvie, soc, seminte de fenicul, cimbrisor ardei iute, lucerna, aloe, brusture, echinacea, sunatoare, gențiană, rubarbă chinezeasca, senna, trifoi roșu sau de pajiște
DULCIURI
roscova băuturi din orez și mei, melasă, lapte de migdale, miere (nu de portocale sau eucalipt), sirop de arțar, sfeclă de zahăr și zahăr din trestie de zahăr, ciocolată neagră aspartam, bomboane, gumă de mestecat, îndulcitori de sinteză, zaharuri dulci, fructoză, maltodextrină, malț de porumb, malț de cereale care conține gluten, sirop de agave, xilitol, ciocolată cu lapte, toate dulciurile cremoase derivate din lapte
BAUTURI
apă naturală, cafea de cicoare, bauturi din tei bere (preferabil de orez), musetel, ceai de hibiscus, ceai verde deschis, vin alb, vin roșu (moderat) băuturi dietetice, băuturi carbogazoase sau pe bază de cola, cafea, băuturi spirtoase, cidru, tamarind, ceai alb, ceai negru, ceai decafeinizat

 

Cum sa traiti mai mult ? Extinderea Duratei de Viaţă

 

Dieta pentru Grupa A

Sfaturi generale

Duc la obezitate consumul excesiv de carne roșie, salam și cârnați, produsele lactate (în special, laptele de vacă și brânzeturile grase), consumul excesiv de cereale, în special de grâu (cum ar fi pâinea și pastele), stresul constant. Proteina animala are un efect negativ asupra organismului. Cei ce vor sa piarda in greutate trebuie sa elimine complet produsele lactate, sa evite graul, sa reduca consumul altor cereale in special la cina. De asemenea, pe langa dieta, activitatea fizică relaxantă promovează scăderea în greutate.

 

Alimente benefice, neutre, daunatoare pentru Grupa A
Alimente benefice Alimente neutre Alimente daunatoare
CARNE
pui, curcan, bibilica toate celelalte
PESTE
crap, biban, crab, melci, cod, biban, somon (neafumat), sardine, macrou, pastrav curcubeu știucă, rechin, ton, pește sabie, păstrăv somonat hamsie, anghilă, homar, hering, caviar, midii, creveți, crabi, merluciu, dorada, stridii, somn, caracatiță, somon afumat, moluște
LAPTE, DERIVATIVE ȘI OUĂ
oua feta (brânză proaspătă de capră și brânză de oaie greceasca), mozzarella slabă, branza de vacă, brânză de capră, iaurt de capră toate celelalte produse lactate (în special cele grase și condimentate)
ULEI si UNT
uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline extra virgin, uleiul de orez, uleiul de semințe de dovleac, uleiul de semințe de struguri, untul de arahide ulei de ficat de cod, ulei de migdale, unt din seminte de floarea-soarelui, din migdale, din alune de padure și din susan ulei de arahide, ulei de porumb, ulei de susan, unt de origine animala
SEMINTE si FRUCTE USCATE
arahide, nuci, semințe de dovleac castane, migdale, alune, semințe de floarea-soarelui, semințe de canepa indiana, semințe de mac, semințe de susan caju, alune braziliene, fistic
SOIA
brânză de soia (tofu), băuturi din soia, iaurt de soia
LEGUME – boabe
azuki (fasole rosie), fasole ochi-negri, linte, soia galbenă și verde fasole borlotti cruda, mazaroi, fasole Cannellini , fasole verde, fasole fave, taccole fasole uscate, năut, fasole albă în Spania
CEREALE: paine, pizza, paste …
amarant, hrișcă amidon de porumb, ovăz, porumb, mei, quinoa, orez (toate tipurile), sorg, tapioca cuscus, tărâțe de grau spelta, tărâțe de grâu, tărâțe de kamut, grau spela, amidon din cartofi, grâu, germeni de grâu, muesli, secară, seitan, gris din grâu dur
LEGUME
usturoi, anghinare, morcovi, cicoare, ceapa, lucerna, muguri de soia, escorola, praz, patrunjel, rapiță, spanac, păpădie, varză, dovleac alge marine, sparanghel, varza de Bruxel, asmatui, castravete, daikon, fenicul, ciuperci, andiva creata, masline verzi, ridichi, rucola, ceapa, telina, trufe, dovlecei varză creata, varză chinezeasca, varză roșie, vinete, cartofi, cartofi dulci albi și rosii, ardei iute, ardei, roșii
FRUCTE
caise, smochine, lămâi, afine, mure, grapefruit, prune, stafide pepene verde, avocado, kaki, fructe de cactus (Smochina indiana), căpșuni, dud, kiwi, zmeură, rodii, mere, pepene galben, pere, piersici și nectarine, coacăze negre și roșii, struguri albi și roșii, agrise portocale, banane, clementine, mandarine, pepene galben, nucă de cocos, papaya, rubarba chinezeasca
CONDIMENTE
miso (numai de soia), tamari (sos de soia), muștar (fără oțet), ghimbir dafin, anason, boabe de ienupăr, busuioc, bergamota, scorțișoară, coriandru, chimen, curcuma, curry, tarhon, arpagic, semințe de fenicul, drojdie de bere, maghiran, menta, nucșoară, oregano, rozmarin, sare (nu in exces), salvie, cimbru, muștar, cimbrisor, șofran oțet (de toate tipurile), capere, gelatină, glutamat, ketchup, maioneză, piper (de toate felurile), ardei iute, rubarba chinezeasca, muraturi, legume in sos acru-dulce
IERBURI – PLANTE – CEAIURI
lucerna, aloe, brusture, păducel, mușețel, musetel roman, ciulin de lapte, echinacea, schinduf, ginseng, sunatoare, propolis, maces, păpădie, valeriană, ghimbir coada soricelului, mesteacăn, traista ciobanului, galbenele, eucalipt, podbal, semințe de fenicul, menta, patrunjel, rădăcină de lemn dulce, salvie, soc, tei si lamaita macris, cosite de porumb, hamei, iarba matei, piper (de toate felurile), rubarba chinezeasca si trifoi rosu
DULCIURI
melasă băuturi din orez si ovăz, ciocolată neagră, lapte de migdale, malț de orz, miere (cu excepția celei de portocale), sirop de arțar, sirop de agave, sfeclă de zahăr și zahăr din trestie de zahăr aspartam, bomboane, gumă de mestecat, dulciuri, îndulcitori sintetici, fructoză, maltodextrină, xilitol
BAUTURI
apă naturală, cafea de cicoare, ceai verde, ceai Bancha, vin roșu (moderat) cafea (cu moderatie), cafea cu ginseng (fara lapte), cafea de orz, ceai de hibiscus, ceai de fenicul, vin alb (cu moderatie) bauturi dietetice, bauturi carbogazoase sau pe bază de cola, bere, băuturi spirtoase, cidru, ceai negru (sau comun) și ceai decafeinizat

 

Salatele anitumorale sunt recomandate tuturor persoanelor.

 

Dieta pentru Grupa B

Sfaturi generale

Pentru a pierde in greutate, persoanele cu grupa de sange B, trebuie sa evite urmatoarele alimente: porumb, hrișcă, arahide, linte și susan. Cel mai nociv aliment este graul; evitati pâinea, pastele, bastoane paine, biscuiti, pizza și orice alte produse alimentare cu amidon obținut din făină de grâu (00, 0, 1, 2, integrală, etc).
Evitati de asemenea sa cinati mai tarziu de ora 19.00 si sa consumati carbohidrati la cina. Dr. Mozzi recomandă o masă pe bază de proteine ​​animale (carne, pește sau ouă) însoțită de legume sezoniere, crude sau fierte. Se recomanda o plimbare vioaie dupa ce ati luat masa. Toate acestea ajuta la pierderea in greutate.

 

Alimente benefice, neutre, daunatoare pentru Grupa B
Alimente benefice Alimente neutre Alimente daunatoare
CARNE
miel, ied, caprioara, cerb, iepure, carne de oaie carne de vită, curcan, ficat (nu de porc sau pui), vițel mistret, porc, gâscă, potarniche, clapon, pui, cocoș, prepeliță și orice carne afumată
PESTE
caviar, cod, merluciu, somon (neafumat), sardine, macrou, sole, sturion crap, scoici, pastrav argintiu, dorada, rechin, biban, somn, peste spadă, sepia, ton, red mullet, păstrăv hamsie, anghilă, homar, lup de mare, midii, creveți, crab, melci, stridii, biban, caracatițe, Greater amberjack, somon afumat, scoici
LAPTE, DERIVATIVE ȘI OUĂ
ouă, feta (brânză proaspătă de capră, oaie și specific grecească), brânză de capră, brânză proaspătă, chefir, lapte de capra degresat, lapte de vaca degresat, mozzarella, branza ricotta slabă, iaurt din lapte de vaca branza Camembert, Cheddar, Edam, Emmental, Provolone, brânză topită, înghețată, lapte integral de capră, lapte integral de vacă, parmezan toate brânzeturile grase și condimentate (de exemplu, gorgonzola) și toate derivatele acestora (mascarpone, samantana, etc..)

 

 

ULEI si UNT
ulei de orez, ulei din semințe de struguri unt, unt de migdale, ulei din seminte de canepa indiana, ulei de masline extra virgin unt de arahide, unt de susan, ulei de șofrănel, ulei de floarea soarelui, ulei de porumb, ulei de semințe de rapiță, ulei de semințe de dovleac, ulei de susan, ulei de soia
SEMINTE si FRUCTE USCATE
castane, migdale, nuci, seminte de canepa indiana, alune braziliene, nuci pecan caju, arahide, alune de padure, seminte de pin, fistic, semințe de floarea soarelui, semințe de mac, semințe de susan, semințe de dovleac
SOIA
băuturi din soia, iaurt de soia, tofu (brânză de soia)
LEGUME – boabe
fasole albă de Spania, fasole Lima fasole Borlotti proaspeta și uscata, fasole roșie, fasole verde, fasole Fave, fasole Meraviglia di Venezia, mazăre, roșii, soia galbena și verde fasole Azuki (roșu de soia), năut, fasole ochi-negri, fasole neagră, linte
CEREALE: paine, pizza, paste …
mei, quinoa, făină și tărâțe de orez, orez întreg și semi-integral, orez sălbatic, orez roșu, orez negru ovăz, orez basmati, orez alb amarant, amidon de porumb, couscous, tărâțe și făină de grâu, făină de grâu dur, făină de porumb, făină de orz, grâu spelta, germeni de grâu, hrișcă, kamut, porumb, arpacas, orz, tarate de grâu, făină de secară, tapioca
LEGUME
broccoli, morcovi, conopida, varza de Bruxel, varza chinezeasca, ierburi, vinete, păstârnac, cartofi dulci albi si rosii, ardei, patrunjel, varza usturoi, alge marine, sparanghel, gulie, hasmațuchi, castraveti, varza Chard, daikon, germeni de soia, ciuperci, fenicul, andive,
salata verde, cartofi, ardei rosu iute, praz, ridiche, hrean, rapiata, rucola, salota, telina, spanac, păpădie, ghimbir, dovlecei
anghinare, măsline verzi și negre, roșii, rapanelli, dovleac
FRUCTE
ananas, banane, merișor roșu, prune, struguri caise, pepene verde, portocale, curmale, smochine, căpșuni, kiwi, zmeură, lămâie, mandarine, clementine, mango, mere, pepene verde, afine, mure, pere, piersici, nectarine, grapefruit, coacăz negru și roșu, stafide avocado, kaki, fructe de cactus (Smochina indiana), rodie, nuca de cocos, rubarba
CONDIMENTE
curry, piper de cayenne, hrean, ghimbir oțet balsamic, oțet de mere, oțet de vin roșu și alb, usturoi, frunze de dafin, marar, anason, busuioc, bergamota, capere, cardamom,
roscova, asmățui, cuișoare, tarhon, arpagic, semințe de fenicul, majoram, menta, lamaita, miso (din soia), nucșoară, oregano, boia de ardei iute, ienibahar, ardei negru, chili roșu, rozmarin, sare (moderat), salvie, cimbru, muștar, tamari (sos de soia), tamarind, cimbru, șofran
amidon de porumb, scorțișoară, gelatină, glutamat, ketchup
IERBURI – PLANTE – CEAIURI
mușețel roman, ginseng, rădăcină de lemn dulce, lamaita, floarea pasiunii, propolis, maces, salvie, ghimbir rototele, mușețel, gălbenele, ciulin de lapte, echinacee, eucalipt, sunătoare, menta, soc, păpădie, cimbru, valeriana aloe, cosita de porumb, traista ciobanului, schinduf, gențiană, sena, tei, lumanarica
DULCIURI
ciocolată cu lapte si ciocolata neagră (fără alune), miere, sirop de arțar, sfeclă de zahăr și zahăr din trestie de zahăr aspartam, bomboane, dulciuri, îndulcitori sintetici, gume de mestecat, maltodextrină, sirop de agave, sirop de porumb, xilitol
BAUTURI
apă naturală, cafea de cicoare, ceai verde bere de orez si mei, cafea (cu moderatie), cidru, ceai de fenicul, ceai negru, ceai decafeinizat, vin alb si rosu (cu moderatie) băuturi dietetice, bauturi carbogazoase sau pe bază de cola, bere, cafea de orz, băuturi spirtoase

 

Detoxifierea ficatului este esentiala pentru sanatatea organismului.

 

Dieta pentru Grupa AB

Sfaturi generale

Tractul digestiv al grupului AB produce un nivel de aciditate gastrică insuficientă pentru a digera carnea rosie, consum care reprezintă una dintre principalele cauze ale dezechilibrului metabolismului, precum și dezvoltarea multor boli. În plus, grupul B a moștenit intoleranța la carnea de pui, care este, de asemenea, nedigerabilă și, prin urmare, trebuie evitată. Pentru a pierde kilograme, se recomanda reducerea drastică a consumului de carne, preferând în schimb sursele de proteine ​​cum ar fi pește, ouă și leguminoase. Persoane cu grupa de sânge AB prezintă de asemenea o intoleranță puternică la porumb, hrisca, susan, fasole de Spania, fasolea Lima, si în special grâu.
Evitati consumul de carbohidrati (cerealele, cartofii, castanele, dulciurile și zaharurile) dupa ora 17:00.
Alimentele care favorizează scăderea în greutate sunt: pește, tofu, legume cu frunze verzi, laminaria (alga) și ananasul.

 

Alimente benefice, neutre, daunatoare pentru Grupa AB
Alimente benefice Alimente neutre Alimente daunatoare
CARNE
miel, iepure, carne de oaie, curcan fazan rata, cal, mistreț, cerb, porc, carne de vită-vitel, gâscă, clapon, pui, orice fel de carne afumată
PESTE
grouper, stiuca, melci, cod, merluciu, somon (neafumat), sardine, macrou, sturion, ton herring, caviar, scoici, midii, milacop, doarada, rechin, biban, somn, peste spadă, sepia, peste sole lobster, biban de mare, creveți, crab, stridii, cambulă, caracatiță, Greater amberjack, somon afumat, scoici
LAPTE, DERIVATIVE ȘI OUĂ
ouă, feta (brânză proaspătă de capră, brânză de oaie grecească), brânză de capră, mozzarella, branza de vaca slaba, iaurt din lapte de capră branza Crescenza, Edam, lapte de capra (degresat), laptele degresat (moderat), iaurtul slab (moderat) branza Brie, Grana Padano, Parmigiano Reggiano, Camembert, Provolone, unt, înghețată, gorgonzola, lapte integral, smântână, mascarpone și în general toate brânzeturile grase condimentate
ULEI si UNT
unt de arahide, ulei de măsline extra virgin, ulei din semințe de struguri unt de migdale, ulei de arahide, ulei de in, ulei din semințe de rapiță, ulei de soia unt, unt de alune de padure, unt de susan, ulei de floarea-soarelui, ulei de porumb, ulei din semințe de dovleac, ulei de susan
SEMINTE si FRUCTE USCATE
arahide, nuci caju, migdale, nuci pecan, seminte de pin, fistic, semințe de canepa indiana semințe de floarea-soarelui, semințe de mac, semințe de dovleac și de susan, unt de susan
SOIA
băutură de soia, iaurt de soia, tofu (brânză de soia)
LEGUME – boabe
fasole Borlotti, linte verde mazaroi, fasole Cannellini, linte comună și roșie, lupin, mazăre, soia verde și galbenă fasole Azuki (roșu de soia), năut, fasole albă Spania, fasole ochi-negri, fasole neagră
CEREALE: paine, pizza, paste …
mei, orez (de toate felurile) amarant, ovăz, quinoa, orz, arpacas amidon de porumb, couscous, făină de porumb, grau speltă, kamut, hrișcă, tapioca
LEGUME
usturoi, sfecla, broccoli, conopida, castraveti, pastarnac, cartofi dulci albi si rosii, rosii, patrunjel, telina, papadie, varza alge marine, sparanghelul, sfeclă și varza chard, varză chineză, varză roșie, cicoare, ceapă, coriandru, macris, chimen, daikon, fenicul, ciuperci, germeni de bambus și de soia, escarole, salata verde, masline verzi, cartofi, roșii, praz, ridichi, rapiță, rucola, salota, spanac, trufe, ghimbir, dovlecei anghinare, măsline negre, ardei iute, ardei, ridichi, rubarba chinezeasca, nap porcesc
FRUCTE
ananas, cireșe, smochine, lămâi, grapefruit, prune proaspete, struguri, agrise caisele, pepene verde, roscova, zmeura, mandarine, mere, pepene galbene, afine, mure, papaya, pere, piersici, nectarine, prune uscate, soc, coacăze negre și roșii, stafide uscate portocale, avocado, banane, kaki, fructe de cactus (Smochina indiana), rodii, nuca de cocos, rubarba
CONDIMENTE
usturoi, curry, ghimbir dafin, boabe de ienupăr, busuioc, pergamută, scorțișoară, cardamom, roșcova, asmatui, cuișoare, coriandru, cumin, turmeric, tarhon, drojdie, maioneză (obținută din ulei tolerat și amidon de porumb), menta, lamaita, miso (soia), nucșoară, boia de ardei, rozmarin, sare (moderat), tamari (sos de soia), salvie, cimbru, muștar, tamarind, cimbrisor, vanilie, șofran oțet (de toate tipurile), amidon de porumb, gelatină, glutamat,
piper (de toate felurile), ardei iute, ketchup, legume murate si legume in sos acru-dulci
IERBURI – PLANTE – CEAIURI
trifoi, păducel, mușețel, musetel roman, gălbenele, echinacea, coada-calului, ginseng, rădăcină de lemn dulce, propolis, maces rotoțele, gălbenele, iarba matei, eucalipt, semințe de fenicul, sunatoare, menta, lamaita, patrunjel, salvie, soc aloe, cosite de porumb, traista ciobanului, schinduf, gențiană, hamei, rubarba chinezeasca, tei
DULCIURI
ciocolata neagra (cu moderatie), malt de orz, gemuri de fructe, melasa, miere, sirop de artar, sfecla de zahar si zahar din trestie sirop de porumb, sirop de agave, bomboane, ciocolată cu lapte, îndulcitori, dulciuri rafinate, fructoză, gumă de mestecat, xilitol
BAUTURI
apă naturală, musetel, ceai verde bere (nu din grâu sau porumb), cafea de ginseng (fără lapte), cafea de orz, karkadè, cidru, vin alb și roșu (cu moderatie) băuturi dietetice, carbogazoase sau pe bază de cola, bere de grâu, băuturi spirtoase, ceai negru, ceaiuri in general, ceai decafeinizat

 

 

Surse:
La Dieta del Gruppo Sanguigno – Dottor Pierro Mozzi, Peter D’Adamo, http://dietagrupposanguigno.it/

Summary
Dietă pe grupe de sange: 0, A, B, AB, a Doctorilor Piero Mozzi si Peter D’Adamo
Article Name
Dietă pe grupe de sange: 0, A, B, AB, a Doctorilor Piero Mozzi si Peter D’Adamo
Description
Alimente benefice, neutre, daunatoare pentru Grupa de sange 0 (zero) Alimente benefice, neutre, daunatoare pentru Grupa A Alimente benefice, neutre, daunatoare pentru Grupa B Alimente benefice, neutre, daunatoare pentru Grupa AB a Doctorilor Piero Mozzi si Peter D’Adamo.
Author
Publisher Name
nu-stiu.ro Sanatate. Nutritie. Detoxifiere
Publisher Logo